Postprocesare

Obiectele rezultate in urma printarii modelului 3D computerizat au atasat un strat suport ce necesita indepartare manuala. Stratul respectiv este construit din acelasi material ca si obiectul, in timpul procesului si sprijina suprafetele orizontale. Altfel aceste suprafete nu ar avea o baza pe care sa fie construite de catre capatul de turnare. Exista un suport interior si unul exterior care pot fi setate separat, in functie de duritatea obiectului.

Obiectele foarte mici si cu dimensiuni apropiate de limita de rezistenta a materialului pot fi compromise la scoaterea suportului, mai multe detalii fiind disponibile la pagina de dimensiuni minime (…).

Datorita compozitiei materialelor plastice ABS si PLA si a modului de turnare a imprimantei 3d, obiectele isi vor pastra textura frumoasa inclusiv dupa postprocesare. Slefuirea acestor materiale cu suprafete abrazive nu este intotdeauna recomandata. O metoda de finisare a suprafetei este folosirea acetonei.

Model 3D, parte componenta a unui sistem

Obiectul printat cu suportul aferent

Obiect printat 3D din PLA, cu suportul aferentindepartare-suport-print-3d

Indepartarea manuala a suportuluipostprocesare-printare-3d>

Obiectul finisat, componenta functionala intr-un sistem.

Model 3D, parte a unui trofeu

imprimanta 3D cu rasina

Obiect printat 3D din rasina fotopolimer, cu suportul aferent

Daca doriti ca obiectele sa aiba o anumita culoare pe care noi nu o detinem in acel moment, vi le putem vopsi sau picta in culoarea respectiva, la un cost aditional.

servicii vopsire copy

In ceea ce priveste printurile 3D rezultate, acestea au o textura care poate fi ascunsa printr-o postprocesare avansata:

error: Content is protected !!