OBIECTE DE DECOR / RECUZITA

Restaurare Sarcofag Recuzita

Refacerea capetelor de dragon / gargui, decoratiuni existente pe colturile unui sarcofag de recuzita, prin fotogrametrie si printare 3D.

Exista mereu acel prim proiect pe care ti-l vei aminti o viata intreaga, vrei sau nu vrei. Il avem si noi pe al nostru, dintr-o perioada in care atelierul nostru era asa de inghesuit, incat proiectul nu parea sa incapa, iar imprimanta era atat de mica, incat pana si ea s-a infricosat.

Noiembrie 2014, primul apel:

“Buna ziua! Faceti printare 3D? Am si eu de printat 3D un cosciug cam de 2m asa…”

“Buna ziua, aaaa…. daaa?!?!”

Momentul, in care “the silence takes over” deoarece nu stii daca ai de-a face cu o cerere mai bizara sau ti-ai inceput business-ul in domeniul gresit. De fapt, doar ce se terminase Halloween-ul. Si un sarcofag de recuzita fusese usor avariat in timpul petrecerii dintr-un restaurant din centrul vechi. Capetele de dragon de pe margini fusesera relativ brutal distruse si frumusetea ii fusese, aparent, iremediabil ciopartita.

Oh well.. what can you do? Atelierul fiind prea micut in perioada respectiva, am dus sarcofagul intr-o hala de la Pionierul si l-am reparat acolo, on the spot! Am reprodus prin fotogrametrie modelul digital al capetelor de dragon, folosind singurul cap ramas intreg, le-am printat 3D, lipit chituit si vopsit. In doua zile, era din nou frumusel ca odinioara. 

Si asa a aparut Print 3D Bucuresti.

error: Content is protected !!