Printare 3D – Tehnica dentara

Executie de accesorii si parti dentare direct din model CAD/CAM cu ajutorul imprimantelor 3D
Printam inca din 2015 ghiduri si gutiere functionale realizate exclusiv de medici stomatologi

Atunci cand vine vorba de a realiza o procedura medicala care afecteaza estetica unei persoane, in special intr-o zona atat de ingusta si aglomerata precum cavitatea bucala, este mai mult decat necesara in majoritatea cazurilor o asigurare in ceea ce priveste rezultatul. Atat pentru medicul dentist, cat si pentru pacient. Tehnica dentara se bazeaza traditional pe maini echilibrate si ochi de expert pentru a pregati coroane, punti, proteze etc. si desi o arta, ramane, pentru anumite aplicatii, un proces manual care cere timp si are precizie relativ scazuta, necesitand materiale mai putin durabile sau estetice.

Stim cat de importanta este capacitatea de a demonstra un proces si un rezultat, fie pentru a vinde o procedura de calitate pacientului, fie pentru a-i calma acestuia fricile. De aceea, venim in sprijinul medicinei dentare, doctorilor stomatologi si laboratoarelor de tehnica dentara cu servicii de imprimare 3D pentru realizarea modelelor stomatologice / ortodontice complexe si cu precizie ridicata. Pe langa faptul ca printarea 3D are avantajul fluidizarii fluxului de munca, o dantura printata 3D, de exemplu, poate ajuta medicul dentist / chirurgul sa planifice corect tratamentul petrecand atata timp cat are nevoie pentru a analiza dintii fara a crea disconfort pacientului si fara a fi preocupat de intreruperi.

Ce putem printa

Inovatiile in domeniul medicinei dentare combinat cu cel al printarii 3D ofera solutii rapide, accesibile si eficiente pentru executie de modele dentare, ghiduri chirurgicale, accesorii ortodontice, aparate “invizibile” de aliniere si pozitionare / indreptarea dintilor usurand suferinta pacientului si munca medicului stomatolog.

gutiere scrasnit dinti rasina ghid chirurgical maxilo-facial dantura printata 3D Print 3D tomograf
GUTIERE BRUXISM / GUTIERE OCLUZALE FUNCTIONALE GHIDURI CHIRURGICALE MODELE DENTARE MODELE ANATOMICE

Ce materiale folosim

Pentru modelele care nu intra in contact cu cavitatea bucala (modele dentare si anatomice de studiu):

 • ABS – polimer deosebit de versatil folosit in foarte multe industrii, rezistent la temperaturi inalte (incepe sa se deformeze la aproximativ 100ºC) si cu usoara flexibilitate. Contine, in compozitia sa, petrol.

 • PLA – plastic obtinut prin procesarea unor plante precum porumb, sfecla de zahar, cartofi, material cu miros dulceag, fara componente periculoase, nedaunator fiintei umane.

Pentru gutiere si ghiduri chirurgicale:

 • RASINA FOTOPOLIMERICA – clasica: clear (cea mai cautata, utilizata la gutiere sau ghiduri), gri, albastra (destinata procesului de turnare);
 • RASINA FOTOPOLIMERICA biocompatibila atestata – EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010, USP Class VI , culoare: transparent galbui

Avantajele printarii 3D pentru ghiduri chirurgicale, gutiere etc.

Printarea 3D schimba felul in care se practica stomatologia moderna imbunatatind pe de o parte EXPERIENTA PACIENTULUI iar pe de alta PRECIZIA DIAGNOSTICARII SI A TRATAMENTULUI RECOMANDAT. Modelele noastre printate 3D reprezinta trecerea intre un plan de tratament bun si un rezultat stomatologic care depaseste asteptarile.

Astfel:

 • un model dentar printat 3D ajuta la o mai buna intelegere a anatomiei osoase a pacientului, contribuind la realizarea facila a unui plan de tratament;
 • maxilar studiu printat 3D

 • scade gradul de disconfort si inconvenienta amprentarii traditionale, iar vizitele pacientului la dentist sunt mai rare;
 • interventiile sunt mult mai precise si mai scurte ca durata prin pre-planificarea lor fiind in acelasi timp si mai putin invazive;
 • se imbunatateste comunicarea dintre doctor si pacient, acestia avand un exemplu palpabil pe care sa discute.

Avantajul de a lucra cu atelierul nostru de printare 3D:

 • COST INDIVIDUALIZAT – Costurile pentru fiecare model dentar printat 3D in parte sunt personalizate, in functie de dimensiuni, timp de executie si cantitate de material consumata. De asemenea, in functie de cantitatea de printuri 3D comandate costurile de procesare pot scadea, prin micsorarea timpului de pregatire si lucru al echipamentului.
 • REVOLUTIONAREA FLUXULUI DE MUNCA – Prin printare 3D, va putem ajuta sa va obtineti mult mai repede modelele dorite, fara a va extinde personalul si fara a face compromisuri la calitate, insemnand per total o reducere a costurilor de operare si a timpului de fabricatie. Printarea 3D este, totodata, solutia ideala pentru pastrarea competitivitatii pe piata.
  Cu sprijinul nostru:
  – nu trebuie sa tineti materiale in stoc,
  – nu este necesar sa stiti sa operati si sa reparati o imprimanta 3D,
  – nu consumati timp la curatirea si finisarea manuala a modelelor.
 • EXECUTIE SI LIVRARE RAPIDA – Putem executa pana la 25 modele pe zi din rasina fotopolimerica si pana la 50 modele pe zi din alte materiale. Procesarea comenzilor se face in functie de cele deja existente in lucru. Un model trimis dimineata, in functie de dimensiuni, poate fi ridicat in aceeasi zi sau in ziua urmatoare comenzii.
  In functie de disponibilitate, livram prin curier.
 • CALITATE SI PRECIZIE RIDICATA – Folosim materiale gandite pentru acuratete si precizie, rezultand detalii fine si suprafete atent prelucrate, materiale speciale pentru realizarea directa a ghidurilor chirurgicale si gutierelor, la standarde ridicate de calitate.

Exemple printate in atelierul nostru – GALERIE MODELE DENTARE

Printarea 3D este in perfecta compatibilitate cu scanerele tomografe conventionale, precum si cu scanerele intraorale. Pentru a putea printa 3D avem nevoie de un model 3D realizat in programe software de tipul Exocad. Daca nu aveti experienta necesara in realizarea unui model 3D, va putem indruma catre medicii cu care colaboram pe aceasta parte.

In cazul in care aveti un model 3D si doriti sa vi-l printam, va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. >>> Contact

1 Comment

 • Freelancer în România – trend sau creștere economică? – Jurnalism de date 2017-03-27

  […] lucru în majoritatea domeniilor, de la programatori pentru utilaje agricole autonome până la tehnicieni dentari cu imprimante 3D. La nivel global tot mai mulți oameni încep să apeleze la un job, care le permite să aibă mai […]

Comments are closed.

error: Content is protected !!