Recuzita film

Printare 3D elemente de recuzita, personalizate pentru teatru, cosplay si film / aplicatii tematice in industria cinematografica si de divertisment

Platourile de filmare, departamentul de recuzita. Un atelier urias, plin de masinarii stranii. Gramezi de cherestea si bucati mari de spuma poliuretanica ce asteapta sa fie sculptate, sau, mai bine zis metamorfozate in bucati de piatra, armura SF sau componente ale unor nave spatiale. Scantei asemenea unor artificii zboara dintr-o parte in alta luminand slab incaperea. Cum ar fi ca toate acestea sa dispara usor usor lasand loc noii tehnologii de printare 3D?!?!

Prin intermediul printarii 3D si designului digital, echipa Micro 3D TechLab / Print 3D Bucuresti, formata din arhitecti si designeri, va poate ajuta sa realizati elemente de recuzita si decoruri necesare in teatru, film si industria divertismentului. Dorinta noastra este e a oferi clientilor solutii originale si creative pentru montaje, scenografie si recuzita, care sa se potriveasca perfect cerintelor acestora, folosindu-ne in procesul de manufacturare de tehnologii de ultima generatie.

Aplicatii

Dedicati calitatii ridicate dam viata unei lumi a fanteziei si miracolului, transformand prototiparea rapida in arta. Reusim sa obtinem intr-un timp deosebit de scurt modele incredibill de detaliate si de o mare precizie din diferite materiale plastice si rasini: parti de costume ce pot fi asamblate si pictate ulterior, masti, armura, roboti etc. Props-urile, asa cum mai sunt numite, constituie adevarate provocari in functie de destinatia lor. Acestea pot fi folosite in programe de televiziune, industria cinematografica, muzee, parcuri de distractii tematice sau cluburi, de la productia de videoclipuri la accesorii necesare pentru ritualuri religioase, de la obiecte mici, care pot fi tinute in mana, pana la accesorii necesare cascadoriilor, exploziilor si simple obiecte de decor obtinute prin asamblarea si pictarea de parti componente printate.

Insigne Pokemon
Insigne Pokemon

Timpul isi pierde valoarea. Strabatand toate perioadele istorice, printarea 3D permite manufacturarea de obiecte apartinand oricarui moment in timp, din Antichitate până în vremurile noastre si dincolo de ele: Grecia şi Roma antica, stilurile Evulului Mediu, ale perioadelor Renascentiste, Baroce pana la lumea contemporana si science fiction.

Provocarea în a face aceste tipuri de elemente de recuzită nu vine doar din crearea de elemente cu un nivel ridicat de detaliu si finisaj, dar, de asemenea, se urmareste cu deosebita atentie crearea unor mecanisme precise si fiabile care sa poata fi filmate de aproape si sa actioneze pe loc. Mai mult decat atat, nu necesita o intreaga echipa intr-un atelier, de unde si denumirea de prototipare rapida. Regizorul poate analiza un design in 3D si sa vada schimbarile sugerate facute aproape instant. Daca vrea sa adauge inca un brat monstrului, mai multe detalii sabiei sau sa rasuceasca fuselajul unei nave spatiale la 180 de grade, este mult mai usor si mai rapid ca pana acum. In plus, un obiect care trebuie sa dea impresia ca ar fi metalic, prin printare 3D si vopsire poate si usor si foarte flexibil fara a pierde efectul de greutate.

Copyright: Prop Shop UK
Copyright: Prop Shop UK

Productii cinematografice cunoscute care au folosit recent tehnologia printarii 3D:

  • Guardians Of The Galaxy – prototiparea armurii SF – arme printate 3D au stat alaturi de cele fabricate manual. Realizator: Prop Shop, UK
  • Zero Dark Thirty – ochelari de noapte;
  • Maleficent– printarea armurii unui cal frizon;
  • Thor– realizarea faimosului ciocan, care se pare ca ar fi fost printat in mai multe variante, in raport cu greutatea necesara manuirii lui de catre personaj in functie de diverse situatii.

Printarea 3D schimba modul in care obiectele de recuzita sunt obtinute deoarece o mare parte din proces tine de modelarea digitala. Orice obiect poate fi nu numai modelat de la zero, ci si replicat: scanat, prelucrat pe computer si apoi printat ca recuzita. Se poate obtine replica oricarui tip de obiect, tinandu-se cont de instructiunile disponibile aici.

De exemplu, prin scanare si printare 3D se poate crea chiar si un model precis al actorului care va purta un costum. Pentru a realiza acest lucru, se scaneaza un subiect viu, i se construieste matrita si se produce un manechin precis si detaliat.

Proiecte Micro 3D Techlab:

01. Restaurare sarcofag recuzita
Refacerea capetelor de dragon existente pe colturile sarcofagului. Proces: scanare 3D model, printare 3D, lipire PLA de polistiren / lemn, chituire cu fibra de sticla, vopsire spray metalizat.

printare 3d capete monstri

Pentru o oferta personalizata de printare 3D recuzita, va rugam sa ne contactati. >>> Contact
error: Content is protected !!