Inginerie

Printarea 3D careia ii este asociat termenul de prototipare rapida reprezinta noua tehnologie cu raspandire din ce in ce mai mare in domeniul proiectarii ingineresti prin eficientizarea procesului de design.

Cu ajutorul printarii 3D se pot realiza diverse modele conceptuale, prototipuri functionale si modele de prezentare pentru evaluarea si rafinarea la nivel de design / proiectare, incluzand rezultatele de analiza a elementelor finite si chiar si a ambalajelor. Aplicatiile industriale includ realizarea de modele si matrite pentru piese ce urmeaza a fi turnate din metal, cutii din plastic / carcase pentru montaje electronice, periferice, accesorii custom pentru drone si roboti, ajungandu-se chiar si la unelte pentru masa de lucru: organizatoare surubelnite, suporturi cabluri electrice etc.

Domeniile de aplicatie pentru printarea 3D sunt multe si variate: inginerie mecanica si mecatronica, ingineria si managementul sistemelor tehnologice, automatica si calculatoare, ingineria aerospatiala, inginerie medicala, ingineria sistemelor biotehnice, tehnologia constructiilor de masini, inginerie electrica, electronica si telecomunicatii etc.

printare-3d-carcase-montaje-electronice

Beneficiile printarii 3D in domeniul ingineriei:

  • Reducerea costurilor de concepere, construire si aducere pe piata a unui nou produs prin verificarea formei si functiunii intr-un stadiu incipient;
  • Evaluarea mult eficientizata a ergonomiei si esteticii modelului;
  • Reducerea si, de multe ori, eliminarea modificarilor de design la scule de productie;
  • Imbunatatirea comunicarii in echipa si reducerea timpului de lansare pe piata a noului produs;
  • Reducerea costurilor uneltelor de prelucrare prin printarea de modele sau componente de turnare din matrite imprimate 3D.

Exemple lucrari Micro 3D Techlab:

01. Reproducere rotite / piese
Proiectare si printare 3D piese masina dozatoare inghetata dupa modele fizice existente – Masina inghetata Carpigiani
Material: ABS alb / PLA albastru si alb

printare 3d rotite

Pentru informatii privind tolerantele, rezistenta materialelor si alte specificatii ale printarii 3D, precum si pentru oferte personalizate privind printarea 3D a unui prototip / piese, va rugam sa ne contactati. >>> Contact
error: Content is protected !!