Machete arhitectura

machete-arhitectura-printare-3d-bucurestiMachetele realizate prin tehnica printarii 3D vin in sprijinul arhitectilor, urbanistilor si dezvoltatorilor imobiliari cu o calitate a prezentarii mult ridicata comparativ cu machetele traditionale, caracteristica exprimata de complexitatea formelor si finetea detaliilor.

Printarea 3D in domeniul arhitecturii reprezinta o provocare in ceea ce privesc piesele cat mai detaliate si conforme cu ideea initiala.

Rolul printarii 3D in manufacturarea machetelor de arhitectura este incontestabil, scopul final fiind cel de a castiga proiectul la o licitatie sau de a castiga un contract de proiectare, sau, de ce nu, o nota mai buna la facultate. De asemenea, in cadrul expozitiilor imobiliare o macheta eleganta si extrem de detaliata poatr convinge investitorii si cumparatorii sa achizitioneze constructia, apartamentul sau casa dorita.

Datorita timpului indelungat necesar, dar si costurilor asociate constructiei unei machete traditionale, se intampla deseori ca parti foarte detaliate ce trebuie implementate in proiect sa fie trecute cu vederea. Insa, cu ajutorul printarii 3D, aceste elemente speciale pot fi extrase direct din modelul computerizat si implementate in macheta la costuri mult reduse.

In practica de arhitectura este foarte des intalnita situatia in care clientul nu are dezvoltata vederea in spatiu si planurile tehnice, fatadele si schemele complicate ale arhitectilor nu pot fi usor citite. Randarile 2d, pozele si schitele pot ameliora aceasta situatie, insa clientul nu poate lua parte direct la designul propriei cladiri deoarece ii este greu sa vizualizeze volumul cladirii si toate celelalte aspecte functionale si estetice ce trebuie integrate. Printarea 3d a constructiei ce urmeaza sa fie proiectata si executata grabeste procesul de proiectare, determinand stabilirea rapida a conceptului si punand bazele detalierii tehnice ulterioare. Timp economisit inseamna costuri mici pentru companie si pentru client.

Machetele pot fi construite in combinatie cu piese taiate la laser, piese taiate la router (de ex. situl). Un exemplu ar putea fi macheta cu sit routat pe CNC si cu cladiri, alei si anturaje (banci, oameni, masini, animale) printate 3d ; fatadele si detaliile cladirilor istorice pot fi printate 3d si inserate in macheta. Parti din proiect pot avea grad sporit de dificultate: luminatoarele cu structura aferenta, inchideri parametrice free-form (construite in grasshopper, 3ds max, maya, etc). Aceste parti ar fi extraordinar de dificil de construit manual, insa pot fi printate 3d foarte usor si fara probleme (daca respecta dimensiunile minime si maxime)
Machetele pot sa se extinda in afara domeniului arhitectural, catre specializari conexe precum urbanism si design de interior prin metodele avantajoase de prezentare si vizualizare datorate printarii 3D.

In cazul in care doriti o macheta de arhitectura printata 3D, va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata. >>> Contact
error: Content is protected !!